Pāriet uz saturu Skip to main navigation Skip to footer

JK “Lašu koris”

Lašu kora vēsture ir aizsākusies tālajā 1895. gadā, kad diriģents Dāvis Salmiņš ar Lašu pagasta vecākā Jāņa Bērtulāna un pagasta skrīvera Friča Kupčes atbalstu sagatavoja jaunatni IV Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem. Tā Lašu koris, mainot gan kora nosaukumus, gan diriģentus, gan sadziedāšanās vietas, dzied daudzus gadus. Tad uz kādu laiku kora darbība apklust.

Pateicoties Kultūras fonda kopas vadītājai eglainietei Olgai Spūlei, 1994. gadā koris tika atjaunots, tajā uzsāka dziedāt 53 koristi. Koris apvieno savās rindās dziedātājus no Augšdaugavas novada Ilūkstes puses. Kora diriģente ir Maija Žigajeva. Koris ir piedalījies 22., 23., 24., 25., 26. Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, kā arī citos Latvijas pilsētu, novadu un pagastu svētkos.

Kora moto ir: Dziedu – tātad dzīvoju! 

Kopš 2003. gada Lašu koris ir piedalījies visos Ilūkstes novada svētkos un no 2013. gada ir piedalījies visos Sēlija Rotā svētkos. Koris piedalās visās Daugavpils koru apriņķu koru skatēs. 2019. gadā novadā tiek reorganizēta kultūras pārvaldība un Lašu kora darbība pārceļas uz Ilūkstes novada kultūras un tūrisma aģentūru, 2020. gadā – Ilūkstes kultūras un mākslas centru.

Pašreiz korī dzied 35 koristi.

2023. gadā “Lašu koris” piedalījās:

  • Represēto piemiņas dienas pasākumā Ilūkstē,
  • koru skatē, saņemot diplomu par iegūto II pakāpi,
  • Augšdaugavas novada Tautas mākslas festivālā Daugavas lokos,
  • Jāņu pasākumā Ilūkstē,
  • Vispārējos Latviešu Dziesmu un deju svētkos,
  • Latvijas republikas proklamēšanas dienai veltītajā pasākumā Ilūkstē.

Kontaktinformācija

Skip to content