Pāriet uz saturu Skip to main navigation Skip to footer

Aizvadīts ikgadējais Ilūkstes velomaratons

18. augustā jau 16. reizi velo sporta entuziasti pulcējās Ilūkstē, lai piedalītos Ilūkstes velomaratonā.

Kā ierasts, sacensības sākās ar bērnu startiem pilsētas stadionā, kur mazie sportisti veica 200, 400, 800 un 1200 metru distances. Īpaši aizraujošas bija lielāko bērnu sacensības, kur jau varēja just īstu sacensību garu un mazo censoņu ģimeņu atbalstu. Pirms sacensībām ikviens interesents varēja iepazīties ar ceļu satiksmes noteikumiem un drošību uz ceļa, ko uzdevumu un mīklu veidā organizēja Latvijas Valsts policija. Savukārt pēc apbalvošanas policijas pārstāvji un inspektori bebrs Bruno un runcis Rūdis aicināja bērnus piedalīties jautrās stafetēs.

Lielajās sacensībās šogad piedalījās 112 sportisti, veicot 10, 20, 30 un 50 kilometru garas distances. Ilūkstes velomaratona trasi sportisti veica ar vidējo ātrumu 40 km/h.

Vīriešu konkurencē kopvērtējumā 1. vietu ieguva Ivars Romancevics (Velo Jēkabpils), 2. vieta Dzintars Kaņepējs (Skanste Virši), 3. vieta Sergejs Špakovs (HILTUS – Nikeliuotas Špykis).

Sieviešu konkurencē kopvērtējumā 1. vietu ieguva Renāte Rodionova (Ādaži velo), 2. vieta Vija Frīda (TK Sniegpulkstenīte), 3. vieta Elīna Šiškeviča (TK Sniegpulkstenīte).

Ar sacensību rezultātiem var iepazīties šeit.

Vēsturiski Ilūkstes velomaratons notika, pateicoties Ilūkstes riteņbraukšanas entuziasta, trenera un sportista Heronima Lapkovska atbalstam. Šodien šīs sacensības notiek par godu un piemiņu H. Lapkovska ieguldījumam riteņbraukšanas sporta attīstībā Ilūkstē. Kā tas notiek katru reizi, arī šajās sacensībās piedalījās H. Lapkovska bērni un mazmazbērni.

Sacensības organizēja Ilūkstes pilsētas apvienība sadarbībā ar tūrisma klubu “Sniegpulkstenīte”.

Ilūkstes velomaratonu atbalstīja Augšdaugavas novada pašvaldība, Tehauto Latgale, Adidas Baltija, Latvijas valsts policija, Māris Šaršūns, kā arī Ilūkstes pilsētas iedzīvotāji bija sagatavojuši gardumus maratona dalībniekiem.

Informāciju sagatavoja: TK “Sniegpulkstenīte”

Teksts, foto: Māra Multiņa

Skip to content