Pāriet uz saturu Skip to main navigation Skip to footer

Sēlijā un Latgalē notiks diskusiju cikls “Politikas virtuve”

Partnerība “Kaimiņi” uzsāk īstenot trīs diskusiju ciklu “Politikas virtuve”, lai pārrunātu lauku reģionā aktuālus vaicājumus. Septembrī Līksnā un oktobrī Varnavičos un Bebrenē tiksies valsts un pašvaldību politiķi, dažādu jomu speciālisti un vietējo kopienu pārstāvji.

27. septembrī 14.00 Latgalē, Augšdaugavas novada Līksnā notiks pirmā no “Politikas virtuvēm”. Diskusijas tēma būs lauku un mazpilsētu attīstība kā Latvijas pierobežas drošības jautājums. Diskusiju moderēs Jeļena Žukova, Augšdaugavas novada Kultūras un tūrisma pārvaldes projektu vadītāja, “Mežciema biedrības” aktīviste.

11. oktobrī 14.00 otrā “Politikas virtuve” notiks Krāslavas novada Kaplavas pagasta Varnavičos. Varnaviči ir tālākais ciems Sēlijas austrumos un došanās uz šejieni ir svarīgs politisks žests, tāpēc šī norises vieta izvēlēta apzināti. Šajā reizē diskusijas dalībnieki un iedzīvotāji tiks aicināti sarunāties par Eiropas Savienības ārējo robežu, tās pilsoniskās sabiedrības un identitātes izaicinājumiem. Sarunas Varnavičos moderēs kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas” sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists Jānis Dzimtais.

Noslēdzošā “Politikas virtuve” norisināsies Sēlijā, Augšdaugavas novada Bebrenē 18. oktobrī 14.00 moderatora Āra Adlera vadībā. Āris Adlers ir Latvijas Lauku foruma padomes loceklis un Eiropas Lauku pakta koordinācijas grupas loceklis. Tēma – Sēlijas reģiona tēls un tā veidotāji valsts līmenī – būs iespēja izvērtēt Sēlijas vēsturiskās zemes tēla pozitīvās pārmaiņas, kas pēdējo piecu gadu laikā notikušas tieši pateicoties pilsoniskās sabiedrības aktivitātēm.

Piedalīties klātienē un uzdot savus vaicājumus kā politiķiem, tā dažādu jomu speciālistiem aicināts ikviens iedzīvotājs. Dalība pasākumos bez maksas.

Diskusiju cikls tiek rīkots projekta “Zemes zīmols. Pilsoniskās sabiedrības spēks teritorijas tēla veidošanā” ietvaros. Projektu īsteno biedrība “Partnerība “Kaimiņi”” ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Dzimtais
kopienu sadarbības tīkla “Sēlijas salas”
sabiedrisko attiecību un tūrisma speciālists
info@selija.com

Skip to content