Pāriet uz saturu Skip to main navigation Skip to footer

IRV skolēni piedalās pasaules robotu olimpiādē Itālijā

No 25. līdz 28. septembrim Brešā (Itālija) notika Pasaules robotu olimpiādes (WRO) atklātais čempionāts. Kategorijā “RoboMission” Senior grupā Latviju pārstāvēja Ilūkstes Raiņa vidusskolas komanda “BlackCom” (M.Vāsulis, E.Zarinieks, A.Stalidzāns).

WRO RoboMission kategorijā galvenais uzdevums bija programmēt un uzbūvēt robotu tā, lai tas spētu autonomi pildīt čempionātā paredzētos uzdevumus.

Skolēni olimpiādes laikā apliecināja komandas radošumu, spēju ātri reaģēt uz dažādiem izaicinājumiem, kas tika paziņoti sacensību laikā.  Pasaules robotu olimpiādē gūta jauna pieredze, jauni draugi no Polijas, Lietuvas, Kanādas, Venecuēlas, Malaizijas, Ungārijas un citām valstīm. Komandu pārņēma lepnums par savu valsti, nesot Latvijas karogu un esot starp 45 pasaules dalībvalstīm.

Vislielākā pateicība visiem mūsu atbalstītājiem, kas rūpējās, lai komanda veiksmīgi startētu Pasaules robotu olimpiādē: Ilūkstes Raiņa vidusskolas mecenātam, skolēnu vecākiem, Printtoo, SIA ”Drukas nams”, Ilūkstes Raiņa vidusskolai, Augšdaugavas novadam, Rūtai Reinei, Ē.T.Vadzišam, Vidzemes Augstskolai un personīgi Annai Skruodei.

Komanda ar jaunu sparu gatavojas nākamās robotikas sezonas izaicinājumiem!

Ilūkstes Raiņa vidusskolas skolotāja Airita Šuksto

Skip to content